Джебел посрещна 24 май с пълни отличници и пълен площад

Нов живот

„Това е един от най-значимите празници, защото отбелязваме началото на нашата културна и духовна идентичност, запечатана в азбуката, която ни е дала словото и знанието. Светите братя Кирил и Методий не са само исторически фигури, те са символ на стремежа към просветление и образование, и са основни двигатели на прогреса и развитието ни. Този ден събира в себе си минало и настояще, за да проправя пътя към нашето бъдеще, защото най-сигурната инвестиция на едно общество е образованието“, обяви кметът на Джебел Неджми Али в своя поздравителен адрес за 24 май.

Тържествено в общината бе отбелязан един от най-големите празници – Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Трима пълни отличници бяха наградени-Виктория Велинова Величкова, Мелек Ферад Давуд и Байрям Еркан Ферад от СУ „ Христо Ботев“-Джебел.

В тържественото отбелязване на празника се включиха малчуганите от детските градини в града, ученици от школата в Джебел, както и селата Рогозче и Устрен, възпитаниците на читалище „Христо Смирненски“ и Общинския детски комплекс. Стихове, танци и песни огласиха площада в града, а приветственото слово на кмета Неджми Али бе прочетено от заместника му Бюлент Ахмед.

„Уважаеми учители,

Днес заслужавате уважение за огромните усилия, които полагате, за да изградите бъдещето поколение на България от достойни и образовани млади хора.

Благодарение на вас, новите поколения получават не само знания, но и ценности, които ги подготвят за предизвикателствата на бъдещето.

Продължавайте всеотдайно, с достойнство и последователност, да водите учениците в света на познанието. Вие сте тези, които сте призвани чрез вашата работа да съхранявате и развивате нашата културна идентичност.

Нека този празник Ви донесе много радост и гордост от постигнатото.

Пожелавам ви да намерите удовлетворение в работата си и признание за усилията си. Честит празник!“, пожела кметът Неджми Али.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *