Изложбата на виртуозния цигулар Мичо Димитров остава в Дома на културата до 1 юни Експозицията е подредена като част от фестивала „Сцени на Арда“

Нов живот

Във фоайето на Дома на културата по време на фестивала „Сцени на Арда“ бе открита самостоятелна изложба на виртуозния цигулар и педагог маестро Мичо Димитров. Почитателите на изобразителното изкуство все още имат възможност да разгледат експонираните картини, които ще останат до 1 юни. Това съобщи за „Нов живот“ директорката Мариана Ликова.

Мичо Димитров умело и свободно импровизира не само със своя любим инструмент –цигулката, но и с четката и палитрата, за да ни пренесе в чудния свят на приказното, в който светлината, топлината, колорита и мечтанието ни завладяват и ни правят по добри, по успешни и по усмихнати, за да преминаваме с лекота през житейските пътища, които да ни отведат в един свободен и вълшебен свят.

Рисуването го вдъхновява  съвсем случайно, но  всъщност рисува от дете и  има шанса да бъде ученик на Иван Поповски – Джовани, един от най-популярните художници под тепетата, доайен на Дружеството на пловдивските художници. Когато е на 6 години обаче, Мичо започва да свири на цигулка и този инструмент се превръща във фокус на живота му.

Първите изложби Мичо Димитров прави с Юлиана Павлова и кадифения глас Васил Петров

Цигуларят започва  като на шега, но вече 12 години рисува с шеметни темпове. Има над 1200 картини и графики, реализирал е над 20 самостоятелни и е участвал в 5 общи изложби в България, Нидерландия и Франция.

 

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *