Кметът Ерол Мюмюн участва в тържеството по случай 24 май на родното си училище СУ „П.Р. Славейков”

Кметът на Кърджали Ерол Мюмюн участва в тържеството по случай 24 май на родното си училище СУ „П.Р. Славейков”. То започна точно в 9 часа с посрещане на знамето на училището. Прозвуча и химна на Република България.

Това бе последното тържество на абитуриентите от Випуск 2024, които бяха посрещнати в строя в празнично украсения двор на училището с много аплодисменти. По-късно бе излъчен и първенеца на випуска.

С приветствено слово кметът Ерол Мюмюн се обърна към възпитаниците на училището и  техните учители.

„Денят на буквите е сред най-ярките свидетелства за жаждата на нашия народ за наука и духовност, за съхранено национално достойнство и традиции. Да празнуваш своята писменост и култура е най-силния израз на богата духовност, на признателност и уважение към делото на светите братя Кирил и Методий!

Скъпи ученици, обичайте, ценете и пазете своя език и култура. Не забравяйте, че чрез него получавате знание, а знанието е прозорец към света! Нека искрата за наука, запалена от Солунските братя, от народните будители и просветители на нацията ни, никога да не угасва, защото Вие сте нашата надежда за утрешния ден!

Честит празник, уважаеми учители! Поклон пред вашата всеотдайност и неуморен труд, с които водите по пътя на знанието вашите ученици и наши деца! Следвайте великата мисия, завещана ни от предците –да предавате с гордост и самочувствие на поколенията да знаят, че техният род е не само древен, но и достоен просветител с вековни традиции. Да помнят, че „и ний сме дали нещо на света“. Каза в приветствието си кметът Ерол Мюмюн.

Учениците бяха поздравени и от своя директор – Милко Багдасаров.  Той пожела на учениците да бъдат шампиони във всяка сфера, към която ще се насочат, на учители да продължават да творят и да създават шампиони, на родителите да продължават да подкрепят в желанието децата им да бъдат шампиони.

На абитуриентите Милко Багдасаров пожела на добър час и където и да отидат , да знаят, че са Славейковци и винаги са добре дошли в родното училище. Както това е направил и кметът Ерол Мюмюн, който на първия 24 май от мандата си е избрал да дойде именно в родното училище.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *