Кметът на Кърджали Ерол Мюмюн връчи наградите за 24 май (Снимки+Видео) Грамоти и плакети получиха 70 заслужили преподаватели и дейци на културата

Нов живот

В навечерието на 24 май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, кметът на община Кърджали Ерол Мюмюн награди 58 учители, директори, възпитатели и педагогически специалисти.

На награждаването присъстваха заместник-кметовете на общината – Веселина Тихомирова, Тунджай Шюкрю и Байрям Байрям, председателят на Общинския съвет – инж. Мухаррем Мухаррем, началникът на РУО – Кърджали Ангелина Костова, общински съветници – членове на Постоянната комисия по образование, култура и вероизповедания в общинския съвет.

Кметът Ерол Мюмюн поздрави присъстващите със светлия празник: Уважаеми учители, уважаеми дейци на културата и читалищни деятели,

В навечерието на 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност се обръщам към Вас с огромно уважение и признателност!

Уважаеми учители,

Днес всички Вие заслужавате нашата дълбока почит за огромните усилия и обич, с които раздавате себе си, за да изградите бъдещото поколение на България от достойни и образовани млади хора. Вашата професия е не просто професия, тя е призвание и мисия.

Продължавайте всеотдайно, с достойнство и последователност, да водите своите ученици в необятния свят на познанието.

Знам, че за вас истинското признание са успехите на вашите ученици. Пожелавам Ви те да се множат, за да сте горди не само вие, но и всички ние, защото вашите ученици са гордост не само за училищата, в които учат, но и за всички нас – като общество, като жители на община Кърджали.

Уважаеми дейци на културата и читалищни деятели,

Възхищавам се на енергията и всеотдайността, с която творите, съхранявате културните ни ценности и ги предавате на идните поколения.

Вие сте истински посланици на българската култура и изкуство, които са сред най-ярките и ценни богатства на световното духовно и историческо наследство!

Горд съм, че кърджалийските читалищни и културни дейци, прославят не само нашия град и община, но и цяла България на международна сцена!

Нека да Ви е честит най-българският празник – 24 май! Да са все по-големи Вашите успехи!

Бъдете живи и здрави, с вдъхновение следвайте мечтите си и постигайте творчески успехи!

Освен индивидуални, кметът връчи и една колективна награда – на педагогическия колектив на ОУ «Пейо Крачолов Яворов” – Кърджали.

Посмъртно награждиха Манол Иванов Тънтаров – дългогодишен учител в Средно училище «Отец Паисий”. Наградата получи директорът Златко Атанасов, който ще я предаде на семейството му.

Освен учителите, бяха отличени и 11 дейци на културата: Галена Валентинова Вълова – уредник в Регионален исторически музей – Кърджали, Дафинка Тодорова Димитрова – библиотекар в Регионална Библиотека »Н. Й. Вапцаров“ – Кърджали, Юксел Есен – художествен ръководител в Народно читалище «Юмер Лютфи 1993“ – Кърджали, Емил Пенчев – художник и скулптор, Атанас Атанасов – актьор, Радостина Желева – артист- солист, Гинка Владимирова Кирчева – танцьор – хореограф, Елица Мавродинова – поетеса, Георги Бояджиев – хореограф от Народно читалище «Родопски фар 1938“ – Кърджали, Радост Николаева – председател на фондация «Младежки център Кръг – Арт движение Кръг‘‘, Илияна Типова – журналист.

Всички наградени получиха плакети и грамоти.

Последвайте ни и във Facebook

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *