На най-светлия и празничен ден училище „Йордан Йовков“ изпрати Випуск 2024

На 24 май в СУ “Йордан Йовков“, гр. Кърджали отново се събраха ученици, учители, родители, бивши възпитаници и приятели, за да отбележат деня,  в който нашият народ отбелязва духовното си пробуждане и вечния си стремеж към усъвършенстване чрез словото, образованието, науката и културата.

С неповторимото вплитане на безсмъртния славослов на Стоян Михайловски и тържествената мелодия на Панайот Пипков започна и празничното тържество в училищния двор.

Сред официалните гости на тържеството бяха  Байрям Байрям – заместник-кмет на Община Кърджали, Снежа Калитвенцова – началник отдел „Организационно-методическa дейност и контрол“,  Марияна  Георгиева – директор на Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование за област Кърджали, Петя Зенгин – председател на Обществения съвет на училището.

В първата част от  празника прозвуча  тържествен благослов, бяха изпълнени стихове, посветени на делото на братята Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Следващата част от тържеството бе посветена на чаровните абитуриенти –незабравимо събитие, предизвикващо радостно вълнение и малко тъга.  Приятелски поздрав  към тях отправиха  учениците от 11. клас.  По-малките ученици и мажоретния състав също поздравиха  дванадесетокласните и  всички гости, които със затаен дъх се наслаждава  на   феноменалната прецизност и красота, идващи от всяка тяхна  стъпка, движение и песен.

В последния си учебен ден зрелостниците застанаха пред цялото училище, предадоха знамето и дадоха дума винаги да се гордеят, че са възпитаници на школото и изразиха благодарствени слова към своите учители.

Директорът  на СУ „Й. Йовков“  Людмила Чаушева, приветства всички присъстващи с празника. Поздрави първокласниците по случай предстоящото завършването на първата им учебна година, а на абитуриентите пожела  да продължат да пишат книгата на своя живот, да имат силата и волята да дадат най-доброто от себе си.

Тя изрази благодарност към всеотдайния труд на учителите  и  връчи и грамоти и почетни значки за висок професионализъм  и принос в развитието и утвърждаването на името на учебното заведение. Награди и грамоти получиха и учениците, изявили се на национални и международни конкурси и състезания и участвали активно в училищния живот и извънучилищните  изяви.

Празничното  тържество продължи с прощаването с училищното знаме,  раздялата на абитуриентите с учителите и съучениците. Под звуците на любими училищни мелодии, зрелостниците се сбогуваха с родното училище с пожелание  тази раздяла да бъде най-светло начало.

След края на тържеството Йовковци се включиха с  ентусиазъм в  общоградското шествие на учебните заведения, посветено на празника.

 

Клуб „Журналист“

Последвайте ни и във Facebook

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *