Областният управител Никола Чанев отличи изявени ученици, учители и творци Церемонията се състоя в градината на клуб  „Инсайд“

По традиция в навечерието на 24 май областният управител Никола Чанев отличи изявени ученици, учители и творци за високи постижения през годината и защитени образователни стандарти на национално и международно ниво.

40 ученици от 1 до 11 клас, 10 зрелостници, 4 музикални формации и 1 клубна форма, 34 педагози и 10 културни деятели бяха удостоени с грамоти и предметни награди за проявен професионализъм, принос в развитието на просветата и културата и достойно представяне на област Кърджали в състезания, олимпиади и фестивали.

На церемония в градината на клуб  „Инсайд“ Чанев поздрави номинираните ученици, преподаватели и творци за успехите, които ни изпълват с основателна гордост. „Вие сте не само мисионери на знанието, на книжнината и на  изкуството, вие сте носители на обществен морал, на висока нравственост, пример за подражание.

И този превърнал се в традиция ритуал е една съвсем скромна проява на признание за вашето усърдие и търпение да работите в сферата на образованието и културата. Има три неща, с които не бива да правим компромис – просвещението, културната идентичност, духовния суверенитет.

Каквито и неволи да са връхлитали народа ни, той никога не е изтривал от съзнанието си почитта към буквите и е давал мило и драго да изучи децата си. Затова ми позволете с думи на искрено вълнение да изкажа преклонението си пред вашия труд и талант“, изтъкна Чанев.

За доброто настроение на гостите се погрижиха малката пианистка Азра Айдън от Детската музикална школа при Дома на културата, вокална група „Родопчанче“ при СУ „Владимир Димитров- Майстора“, младата изпълнителка Елица Ламбева и звездата от „Гласът на България“ Мария Колева.

Последвайте ни и във Facebook

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *