Първите абитуриентски балове в Кърджали започват тази вечер Откриват зрелостниците на СУ „Отец Паисий“ и Електрониката

Нов живот

Първите балове на кърджалийски абитуриенти са днес, 24 май. 54 зрелостници от Професионалната гимназия по елекротехника и електроника „Капитан Петко войвода“ ще празнуват своето дипломиране в ресторант „Арпезос“. Те са от специалностите „Електрообзавеждане на производството“, дуална форма на обучение, „Компютърна техника и технологии“ и „Електрообзавеждане на транспортната техника“. Това съобщи за „Нов живот“ директорката на учебното заведение инж. Антоанета Сендова.

Петима от зрелостниците вече са приети във висши училища, защото са лауреати на технически състезания, двама – в Техническия университет в Пловдив и трима – в Техническия в София.

В същото заведение ще се веселят и абитуриентите и преподавателите от СУ „Отец Паисий“. Тази година се дипломират 105 дванадесетокласници.

Преди дни с тържествена церемония училището изпрати зрелостниците от Випуск 2024 с  класни ръководители Хабибе Еминова, София Калинова, Красимира Георгиева и Румяна Карачомакова.

Всички завършили са с много високи резултати, като една трета вече имат оценки, достатъчно добри, за да влязат във висши учебни заведения. Има и такива, които вече са приети в 2 или 3 университета в страната.

Учениците от «Софтуерни и хардуерни технологии» издържаха успешно няколко изпита в Техническия университет в София. С това висше училище сме партньори вече 15 години. Нашите ученици, освен дипломата за средно образование, получават от ТУ свидетелство за професионална подготовка. Той е една малка вратичка за по-нататъшното им професионалното развитие. Имаме няколко вече приети в университети, каза за «Нов живот» Теодора Богданова, заместник директор на СУ „Отец Паисий“.

 

Последвайте ни и във Facebook

1 Отговор

  1. Марияна Спасова каза:

    Честит празник!
    Продължавайте да творите!
    Но бъдете коректни със заглавието и с информацията си.Не противопоставяйте училищата- вече имаше балове на други училища.
    Интересно от къде черпите информацията!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *