Стипендия Кърджали зарадва петима зрелостници На 24 май кметът Ерол Мюмюн удостои най-изявените кърджалийски зрелостници

Нов живот

По повод 24 май петима зрелостници от община Кърджали бяха отличени със специалната стипендия Кърджали. Те получиха своите грамота, плакет и статуетка за най-изявени абитуриенти през 2024 година лично от кмета на Кърджали Ерол Мюмюн по време на тържеството за Деня на Светите братя Кирил и Методий, българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност в Градската градина, пред Паметника на освободителите.

Стипендията получиха Мелин Вели – ученика от XII клас в СУ „Йордан Йовков”, Весела Добрикова- ученичка от XII клас в ЕГ „Христо Ботев”, Рефик Тефик ученик от 12 клас на СУ „Отец Паисий“, Мелвин Сюлейман – ученичка от 12 клас в СУ ,»Петко Рачов Славейков” и Едис Наим е ученик от XII клас в ЕГ „Христо Ботев”.

Всички те са предсрочно приети във Висши учебни заведения в България и чужбина поради класиране на призови места в международни и национални конкурси, състезания, олимпиади в областта на науката, изкуството и технологиите. Разработили и публикували в международни и български издания оригинални проекти в областта на различни учебни дисциплини.

Община Кърджали връчва специалната стипендия Кърджали от 2006 година.

Източник: kardjali.bg

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *