Кърджалийка е носител на най-високото отличие на МОН и СБУ в Българското средно училище “ Христо Ботев“ в словашката столица

Нов ЖИВОТ 

През ноември 2023 година Българското държавно училище „ Христо Ботев“ гр. Братислава отбеляза своя 75-годишен юбилей. То е с традиции и е все така желано и любимо училище не само за българските, но и за словашките деца.

Тази година, за първи път в историята на училището е номиниран учител за   Почетното отличие „Неофит Рилски“.  Наградата се присъжда от Министерството на образованието и науката  на изявени учители за дългогодишната им цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на образованието.

Отличието бе връчено на Радмила Илиева, която е родом от  Кърджали. Тя е носител и на приза  от Националния конкурс на СБУ  “Учител на годината-2024“.

Илиева  е  дългогодишен и  уважаван учител. Учениците й и в България, и в Словакия заемат призови места в конкурси и състезания. Всяко едно училище, в което е работила в България е специално за нея и има определено място в сърцето й .

Започва като млад учител в  СУ „Христо Ботев“ в Джебел, дълги години преподава в СУ „Отец Паисий“ в Кърджали, а през 2015 година печели конкурс на МОН и заминава за словашката столица Братислава.

Последвай ни във Facebook

1 Отговор

  1. любомир първанов каза:

    Най-добрата от най-добрите! Такива учители са вече рядкост. Училището не е само работно място, но призвание и храм, в който се отдаваш без остатък.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *