Състезатели на Арда бокс тръгват на първо изпитание за годината В Петрич на 7 февруари започва държавното първенство за младежи и девойки

Валентина ИВАНОВА

Състезателите на „Арда бокс“ са изправени пред първото си изпитание за 2023 година. В Петрич на 7 февруари започва кръгът от Държавното лично отборно първенство и Купа „България“ за младежи и девойки.

Кърджалийци се готвят упорито за шампионата. Предстои треньорът Стоян Узунов да определи окончателния състав, който ще пътува. Твърдо заминава Милен Иванов. Той се състезава в категория 71 кг. Има богат опит във възрастовата група на юношите, миналата година стана вицешампион два пъти. От тази година се „качва“ при младежите. Подобна е ситуацията с Ердоан Хасан, който стана втори през 2022 година, но в категория 90 кг, макар да е доста по-лек. Сега излиза в традиционната си категория 86 кг за първи път при младежите.

Още се изяснява участието на Емир Касаб в кат. 75, натрупал ценен опит при юношите.

При девойките Дамла Имам показа възможности и самочувствие в досегашните си участия в държавните шампионати, където стигна до бронз. Тя боксира в кат. 50 кг. Другата състезателка е амбициозната Десислава Бочукова, която ще влезе в надпреварата при 60-килограмовите.

След като звездата на „Арда бокс“ Алейна Мехмед беше привлечена в „Локомотив“ – София, а опитната Селджан Рамадан премина в по-горната възрастова категория, съставът на отбора при девойките се обновява и подготвя за бъдещи успехи по ръководството на треньора Стоян Узунов.

Надяваме се на добро представяне. Имаме много болни боксьори. Дано дотогава се възстановят. За съжаление, изпуснахме Алейна Мехмед. Тя със сигурност ще играе за медал. Нейното заминаване се отразява на другите момичета, но клубът разчита на тяхната мобилизация, обяснява треньорът.

Всички боксьори са минали медицински прегледи и са готови да заминат за Петрич, за да защитят цветовете на своя клуб и на Кърджали.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *