Атанас Атанасов в Кърджали: Подкрепете Радослав Милев, той е местен, познава проблемите в района

  • Съпредседателят на „Демократична България“ се срещна със симпатизанти от Източните Родопи

Нов живот

Подкрепете Радослав, той е местен човек и доказан боец. Вече толкова години защитава вашите интереси в общинския съвет. Показа, че е изграден политик, познава болките и проблемите на района, работи доста добре на общинско ниво. Ще бъде достоен народен представител. Това заяви председателят на „Демократи за силна България“ и съпредседател на „Демократична България“ Атанас Атанасов на среща със симпатизанти в Кърджали.

Войната в Украйна се отрази тежко в цяла Европа. А България показа, че е пълна с русофили, които не си дават сметка че в момента Русия се ръковод от един един агрессор който иска да подчинява всички. Сега осъзнахме колко важно се оказа, че България е член на НАТО и Европейския съюз. Иначе щяхме да сме следващите след Украйна, обясни Атанасов.

Той заяви, че „Демократична България“ има два изключително важни приоритета – повсеместна битка с корупцията на „Борисовата“ държава. И вторият – категорична евроатлантическа позиция с оглед на войната в Украйна. Не може да правим компромис нито с единия, нито с другия приоритет. Борисов се опитва да се „изпере“ през някакво управление, търси корупционна амнистия. Няма да му я дадем.

Председателят на ДСБ припомни, че четворната коалиция била създадена, за да демонтира корумпираната държава на Борисов. Тя не е постигна много, въпреки усилията на „Демократична България“. Ръководството на „Продължаваме промяната“ обаче е демонстрирало неопитност, непознаване на политическата обстановка, някои от хората там дори объркаха политиката с бизнеса.

Кирил Петков и Асен Василев не се обърнаха към нас като един последователен, лоялен и предвидим партньор, за да им помогнем с подготвени кадри, каквито имаме достатъчно. Дори и сега, когато предложихме да се явим заедно на изборите, предпочетоха да са сами. Затова налетяха на всякакви политически чергари, с каквито са пълни листите им. Но избирателите вече са наясно кой кой е и ще покажат своите предпочитания чрез преференциите, убеден е председателят на ДСБ.

Той припомни още, че в Коалиционното споразумение е било записано 35% съкращение на администрацията, а правителството на Кирил Петков не е уволнило нито един чиновник, за да се оптимизира държавната администрация. Премиерът не е направил никакви промени в кадровия състав на службите за сигурност, а е оставил президентът да назначава шефове на силови ведомства. А това са правомощия на Министерския съвет, а не президента.

Последната година и половина парламентарната република буксува. Появи се „Има такъв народ“. Те доста бързо показаха, че влизат във властта, само за да се доберат бързо до парите. Неслучайно поискаха двете важни министерства като регионалното и енергетиката. Всички разбраха, че имаме работа с измамници, които провалиха три парламента и свали правителство, което толкова трудно създадохме, каза Атанасов.

За картината след изборите на 2 октомври, генералът заяви: Въпреки всичко „Демократична България“ ще участва в бъдещ кабинет само с „Продължаваме промяната“, като най-близка идеологически, и с БСП, които показаха коректно поведение, спазвайки всички споразумения в предишното правителство.

БСП могат да бъдат наш партньор в бъдеще, само ако заемат категорична позиция за войната в Украйна и признаят Русия за агрессор. Не може Путин да ни слага в списъка на неприятелските държави, а социалистите в България да твърдят колко голям приятел ни е Русия.

Щом съставим правителство, вече знаем как да действаме и не трябва да губим нито ден ден, обобщи Атанас Атанасов.

В дискусията с присъстващите стана дума и за местното управление на ДПС. Повдигнат бе въпроса за промени в Закона за местното самоуправление, така че да се въведат максимум два мандата за кметовете, за да не се превръщат общини в техни губернии. Симпатизантите поискаха депутатите на „Демократична България“ в следващия парламент да работят в тази посока.

Радослав Милев коментира: Моделът на ДПС, в който ние живеем вече 30 години, се пренесе на национално ниво през ГЕРБ. Партията на Борисов овладя всички икономически ресурси на държавата. Колкото и да ни убеждават в противното, ние виждаме на местно ниво колко добре работят заедно. Фирмите на ДПС и ГЕРБ са тясно свързани. В нашата община, когато парите са общински, поръчките се печелят от фирми на ДПС, когато са държавни – от фирми на ГЕРБ, а те ги дават на подизпълнители от ДПС.

Няма голям проект, в който ДПС да не участва. По този начин при тях влиза един огромен финансов ресурс, а те го използват политически.

Затова, когато при управлението на четворната коалиция ДПС останаха извън властта, те направиха всичко възможно да съборят правителствто и го направиха.

Ние трябва да се противопоставим на порочното влияние на ДПС. Представете си ако един цял мандат те останат извън властта, как ще се промени и политическата и икономическата картина и в страната, и в нашата област.

С тези избори поставяме началото. Гласувайки за „Демократична България“ с номер 25, вие давате шанс да се променят нещата, призова Радослав Милев, водач на кандидатската листа на „Демократична България“ в Девети МИР – Кърджали.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!