Чернооченци отново първи на районното състезание „Млад огнеборец“- Кърджали

Исмет ИСМАИЛ

Отборът на Средно училище „Христо Смирненски“ село Черноочене и тази година ще представлява Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“-Кърджали, на регионално състезание „Млад огнеборец“.

Това е така след като чернооченският тим се класира на 1-во място сред отборите на проведеното районното състезание младежки противопожарни отряди „Млад огнеборец“ – Кърджали.

Купа, грамота, медали и награди за участниците бяха връчени от зам.-кмета на Община Кърджали Веселина Тихомирова.

За успеха ги поздравиха комисар Сергей Заимов – директор на Регионална дирекция „Противопожарна безопасност и защита на населението“ -Кърджали и гл. инспектор Митко Николов – началник на Районна служба „ПБЗН“ – гр. Кърджали.

Отрядът на Средно училище „Христо Смирненски“ в село Черноочене активно се готви за областното състезание „Млад огнеборец“ в гр. Кърджали с нагласа най-малко да е сред призьорите, мотивирано споделиха членовете на отбора.

Отрядът е извънкласна форма, с която се повишава противопожарната култура на подрастващите. Младите огнеборци преминават теоретична и практическа подготовка по пожарна безопасност, провеждат тренировъчна и спортно-състезателна дейност и участват в информационно-разяснителни кампании сред хората.

Целта на подготовката е подрастващите да се запознаят с опасността от възникване на пожар, основните причини за неговото възникване и начините на поведение.

С подготовката се стремим да изградим трайни навици на поведение при възникване на извънредни ситуации, каза Юлияна Райчева–наставник на отряда.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *