Два ВУЗ-а канят за студент младата математичка Шафер Бекир от Черноочене

rbt

Исмет ИСМАИЛ

Зрелостничката Шафер Бекир от Средно училище „Христо Смирненски“ в село Черноочене с покана не от едно, а от две български висши учебни заведения.

Тя се представи заслужено в ХХII-ри Областен турнир по математика „Перперикон“-Кърджали, 2023.

За постиженията си получи поздравителен адрес от началника на Висше военно-морско училище „Никола Й. Вапцаров“ гр. Варна флотилен адмирал проф. д. в. н. Боян Медникаров.

Варненското ВВМУ кани младата математичка да кандидатства за студент в специалност по избор без да участва в конкурсна процедура.

Втората покана е от Югозападен университет „Неофит Рилски“ гр. Благоевград. С резултата от областния турнир има право да участва в класирането на Природо-математическия факултет на Благоевградският ВУЗ, пише в сертификата деканът доц. д-р Елена Каращранова.

Наред с родителите й, Шафер Бекир е гордост за училищното ръководство на СУ „Христо Смирненски“ и нейните преподаватели.

Заедно със съученичката и Неврие Севгин активно участват и достойно представят СУ „Христо Смирненски“  в редица ученически форуми и конференции.

Неврие Севгин и Шафер Бекир са едни от най-дейните доброволци на Клуб „Щастливи с нас“ на Български младежки червен кръст към СУ „Христо Смирненски“ с. Черноочене с редица благотворителни, социални и екоинициативи.

Шафер вече знае, че нейната сила е математиката, а ние и пожелаваме успех в избора, споделя директорът на СУ „Христо Смирненски“ Юлия Чортленева.

Последвайте ни и във Facebook

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *