Ардино посреща световноизвестните пианисти Хасан и Ибрахим Игнатови Идват по покана на кмета Изет Шабан за празниците на града

Нов живот

Читалище „Родопска искра“ започна активна работа по подготовката на Фестивала на чистите храни от Родопите, който ще се проведе в рамките на Дните на Ардино от 5 до 11 август тази година. В тази връзка председателят на Настоятелството Юксел Исмаил посети общини от Северна България. Там той се срещна с читалищни дейци, които покани за участие във фестивала.

По време на престоя си в Северна България, на 26 април в гр. Кубрат Юксел Исмаил участва като гост изпълнител в концерта на групата на световноизвестните пианисти братята Хасан и Ибрахим Игнатови. Това са музикантите, които преди 10 години, заедно с Крисия Тодорова представиха България на Детската Евровизия в Малта и се класираха втори с песента „Детска планета“. Неизброими са успехите на двамата таланти по световните сцени.

По покана на кмета на общината инж. Изет Шабан, Хасан и Ибрахим ще гостуват в града ни с концерт по време на Дните на Ардино, съобщава Леман Кочева, секретарят на читалищното настоятелство.

 

Последвайте ни и във Facebook

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *