Йоана Буковска-Давидова влезе в любовен триъгълник на кърджалийска сцена Ямболският театър гостува с „Измяна“ на Харолд Пинтър

Валентина ИВАНОВА

Драматичният театър „Невена Коканова“ в Ямбол представи на 25 април на кърджалийска сцена пиесата на Харолд Пинтър „Измяна“.

Класиката бе приета много добре от местните любители на театралното изкуство. Режисьорът Георги Михалков е представил по подходящ начин една на пръв поглед обичайна история, разказана по необичаен начин – действието се развива от развръзката към началото. Разбира се, рещаваща е ролята на силния актьорски състав. Опитът в киното на Йоана Буковска-Давидова и Димо Алексиев ги улеснява в изиграването на сцените, подредени отзад напред. Важен принос към чудесния спектакъл дават и Милен Каракамушев, и Вълчо Янев.

„Измяна“ изследва отношенията между двама приятели и една жена, попаднали в любовен триъгълник. Те преминават през различни предизвикателства като предателството, лъжата, доверието, истината, прошката.

Преводът на класическата пиеса е дело на Галина Томова-Станкева, а сценограф на постановката е Жанета Иванова. В ролите влизат актьорите Йоана Буковска-Давидова, Димо Алексиев, Милен Каракамушев и Вълчо Янев.

Особеният стил на Пинтър не е често предпочитан в днешния български театър. Затова реализирането на тази постановка прави чест на ямболския театър и на актьорите, които са на висотата на автора. Нещо повече, представянето на класически пиеси им отрежда специалната мисия да показват на съвременния зрител истинска драматургия.

Снимки: Ваня Иванова

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *