ДПС – Ардино откри предизборната си кампания с надеждата да надгради своя изборен резултат Парламентарни избори 2023

Гюнер ШЮКРИ

Общинската организация на ДПС в Ардино откри официално предизборната си кампания за предсрочните парламентарни избори на 2 април в салона на читалище „Родопска искра“ с амбицията да надгради своя изборен резултат спрямо предишните. Събитието започна с едноминутно мълчание в памет на хората, загубили живота си при опустошителните земетресения в Турция и Сирия, както и на жертвите след влаковата катастрофа в съседна Гърция.

На откриването присъстваха зам.-председателят на ДПС и кмет на община Кърджали д-р инж. Хасан Азис, областният председател на ДПС Ресми Мурад, кметът на община Ардино инж. Изет Шабан, зам.-председателят на Младежко ДПС Нилгюн Исмаил. Тук бяха още кандидатите за народни представители от листата на ДПС в 9-ти Многомандатен избирателен район (МИР) – Кърджали – Елван Гюркаш, Байрам Байрам, Адлен Шевкед, инж. Павлин Кръстев, Юсеин Ахмед, Зюлфие Ибрямова, Абидин Хаджимехмед и Илкнур Кязим. Присъстваха председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям, предишните народни представители Мукаддес Налбант и Салиха Емин, представители на младежките и женските организации, председатели на местните структури на ДПС, общински съветници, кметове на населени места, членове и симпатизанти на партията.

Председателят на Общинската организация на ДПС Шахин Байрамов представи кандидатите за народни представители за 49-ото Народно събрание в кърджалийската листа, която се води от лидера на партията Мустафа Карадайъ. „Вярвам в нашата листа, че достойно ще представлява не само Ардино и Кърджали, но и цялата страна в следващото Народно събрание. Ще работят за по-доброто бъдеще на нашата Родина – България. Пожелавам попътен вятър и успех“, заяви Шахин Байрамов.

В своето приветствие кметът на община Ардино инж. Изет Шабан отбеляза, че през последните две години в България се провеждат парламентарни избори за 20-30 години напред. „Едва ли в света има друга страна, която да е провеждала толкова често парламентарни избори. Това показва ясно, че в България има политическа криза“, заяви инж. Изет Шабан. Той подчерта, че в мотото на ДПС неслучайно е избрана думата „диалог“. „Изборите имат и една чудесна страна – че гражданите по-често могат да избират кой да ги представлява. Листата ни с кандидати за 49-ото НС е балансирана и като младежки хъс, и като женско присъствие. Тя достойно ще представя Кърджали в Народното събрание“, каза още Изет Шабан. Той подчерта, че Общинската организация на ДПС – Ардино е готова за провеждането на предсрочните парламентарни избори. „Всеки един от нас трябва да даде своя принос за добрия резултат от тези избори. Надявам се, че ще го направите. Резултатът от изминалите парламентарни избори бе чудесен. Нека сега да надградим този изборен резултат, за да постигнем рекорд и това да бъде началото, в което ДПС да бъде част от централната изпълнителна власт след тези избори. Сигурен съм, че ще го направим така, както го направихме на предишните избори“, заяви инж. Изет Шабан. Той призова избирателите да дадат своя глас в подкрепа за кандидатите на ДПС, с номер 13 в интегралната бюлетина.

Зам.- председателят на ДПС и кмет на Община Кърджали д-р инж. Хасан Азис заяви, че през последните 10-12 г. за първи път ДПС официално си поставя за цел да бъде част от управлението на страната. „Това е политическата ни задача и цел. Кога това нещо трябва да се получи?

Това може да се получи само тогава, когато броят на нашите народни представители в парламента е не по-малко от 40. С всеки поредни избори ние увеличаваме броя на нашите народни представители. Сега задачата на ДПС е да има най-малко 40 народни представители, за да бъдем част от управлението на страната. И тук адмирирам желанието и тонуса, който се дава от Ардино да има рекорди. Рекордите да започнат от Ардино и да бъдат в цялата страна. Вярвам, че Ардино ще направи това, което ще направят и всички останали общини от областта. Нека заедно покажем, че държава се гради с разум, отговорност и диалог, с номер 13 в бюлетината“, заяви инж. Хасан Азис.

Областният председател на ДПС Ресми Мурад отбеляза, че задачата им е да имат 40 народни представители в 49-ото Народно събрание и да бъдат част от управлението на страната. „Убеден съм, че ДПС в 49-ото Народно събрание ще бъде тази политическа партия, която ще реши с кои други политически парти да направи мнозинство. Това е нашият шанс. Ние сме задължени да бъдем успешни и да бъдем горди, че сме част от ДПС. И за това трябва да си изпълним нашата задача, нашия дълг, като хора живеещи в провинцията да бъдем обединени в Движението за права и свободи, за да бъдем успешни. На 2 април всички с номер 13 за нови успехи“, заяви Ресми Мурад.

Вторият в листата Елван Гюркаш благодари на всички ардинци за постигнатите отлични резултати на изминалите парламентарни избори. „Ардинци винаги са доказвали, че са изключително отговорни и изпълнителни. Благодари и за получената номинацията от ДПС-Ардино за кандидат народен представител в 49-ото Народно събрание. „ДПС е единствената последователна и отговорна партия, която винаги е призовавала всички за разум и диалог. Ние ще продължаваме да призоваваме за диалог, защото сме отговорни и разумни“, каза Елван Гюркаш.

Кандидатът за народен представител инж. Павлин Кръстев, който е пети в листата на ДПС заяви, че на предстоящите избори всеки един български избирател трябва да подходи с разум, да гласува с отговорност за своето бъдеще, бъдещето на своите деца, родители, внуци. „В 49-ото Народно събрание е време за разум, отговорност и диалог и време ДПС да бъде на власт“, заяви инж. Кръстев.

„Ардино винаги са показвали, че могат. Вие с вашата активност винаги се стремите да постигнете много добри резултати. Вярвам, че можете и още повече. Този път трябва не само да покажем, че сме с много добра подкрепа, но да дадем тласък на ДПС, защото само Движението може да даде това, което заслужавате всички в тази зала, всички хора, които са останали в малките и отдалечени населени места. Всички деца заслужават по-добро бъдеще“, заяви в своето приветствие осмият в листата Зюлфие Ибрямова.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!