Момчилградчани чуха посланията на кандидатите за депутати на ДПС Парламентарни избори 2023

Общинската организация на ДПС откри предизборната си кампания за изборите на 2 април в градския парк на Момчилград. Да чуят посланията на кандидатите за депутати тук бяха дошли много граждани, симпатизанти и членове на ДПС, политзатворници и репресирани.

„Още от 2017 година нашият лидер Мустафа Карадайъ говори за необходимостта от диалог, чрез който да се състави такова правителство на България, което да изведе страната от задаващите се проблеми. Защото още тогава ние виждахме до какво ще доведе едноличното управление на Бойко Борисов и какви дефекти има в този вид управление.

За съжаление нашите призиви не бяха възприети от останалите политически партии в последните 4 народни събрания“, заяви Ресми Мурад. Той подчерта, че не случайно посланието на ДПС за изборите на 2 април е за разум и отговорност.
„Нужно е всеки да направи отстъпка, за да може да се състави правителство“, беше категоричен областният лидер.

„Политиката не е индивидуален спорт. Дори президентът, който се избира мажоритарно, не може без екип. В политиката съревнованието е отборно. Ако спечели отборът, всички ние ще спечелим“, заяви Мукаддес Налбант, заместник-председател на 45-ото, 46-ото и 47-ото народни събрания. Тя призова момчилградчани да впрегнат енергията си и да покажат отново отличен изборен резултат.

„През последните години влязохме в спирала от кризи, най-тежката от които е политическата. Ако не се намери решение за нея, ще продължи задълбочаването и на останалите кризи“, заяви втората в листата на ДПС Елван Гюркаш. Според нея единствения изход е всички политици да проявят разум и да съставят редовно правителство, което да изведе България от тежката ситуация.

„Уморихме се от избори през последните години. Но когато става въпрос за нашите права не трябва да има умора. За нашите права трябва да се борим всеки ден. И борбата трябва да бъде пред урните. Нека всеки един от нас да отиде и да упражни правото си на глас на 2 април с номер 13 в бюлетината“, заяви пред съгражданите си кметът на община Момчилград и кандидат за депутат Илкнур Кязим. Тя призова момчилградчани да гласуват за своето бъдеще, за своите родители, за своите деца.

„В последните години в България липсва държавност. Местната власт се опитва да достигне до всеки един гражданин, за да не усетят хората липсата на държавата. За съжаление възможностите на местната власт са ограничени, за да компенсират липсите, каза още Илкнур Кязим.

„Нека всички заедно положим максимални усилия и да достигнем до всеки един от нашите избиратели в Момчилград“, призова общинският председател на ДПС Айхан Осман.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!