Цвета Караянчева: Самовлюбени политици унищожиха шансовете на България да има правителство

Валентина ИВАНОВА

Проекто-кабинетът „Габровски“ беше единственото разумно и смислено предложение. ПП ГЕРБ направи стъпка назад в името на бъдещето на България. Другите политически сили, които не вникнаха в същността и възможността на един български професор да поеме управлението в екип от експерти, показва, че те мислят за себе си, показва, че са влезли отдавна в предизборна кампания. Така коментира отхвърленото предложение на ГЕРБ за кабинет Цвета Караянчева, областен лидер на партията на Бойко Борисов и бивш председател на Народното събрание.

Дълбоките разделителни линии, които президентът Радев начерта, сега дават резултат. То доведе до невъзможност да се чуваме, дори когато изказваме смислените аргументи. Тъжно е това, което се случи днес. Една група от самовлюбени политици решиха да унищожат шансовете на България да се състави правителство, да се рашават спешните проблеми във вътрешен и външно политически план, добави Караянчева.

Тя оцени заложените в декларацията на проекто-правителството на проф. Габровски като  изключително близки до вижданията и на „Продължаваме промяната“, и на „Демократична България“, и на БСП, и обясни тяхното гласуване „Против“ като явно желание е да се ходи на избори. Позволиха си дори да подлагат под съмнение професионализма на кандидатите за министри. Нима някой попита Кирил Петков какъв опит има министърът на културата. Разбрахме само, че просто Наско е измазал едно селско читалище… И се видя – той разсипа българската култура. А в останалите сфери правителството на Петков нанесе огромни щети, обобщи областният лидер на ГЕРБ-Кърджали.

На въпрос дали ГЕРБ ще подкрепи втория мандат, който по закон отива при „Продължаваме промяната“, бившият председател на парламента отговори така: Смятам всяка възможност за диалог за прекъсната. Вторият мандат няма да бъде подкрепен от ГЕРБ. Повече отстъпки няма как да направим. Не можем да покрепим хората, докарали само за 7-8 месеца България до фалит. Няма как да им дадем шанс да продължат да съсипват страната.

Как ще гласуват народните представители на ГЕРБ при третия мандат, ще се решава, когато стане ясно на кого ще го връчи президентът Румен Радев.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

 

8 Отговори

  1. неам нерви каза:

    Как така без „анализа“ на видната кърджалийска политичка! Караянчева, какво още трябва да стане, за да разбереш колко токсична се оказа ГЕРБ, а и ти в Кърджали?

  2. Анонимен каза:

    Тая ПКП защо не се крие някъде по храстите

  3. от Пазара с любов каза:

    Разбрахме само, че просто Наско е измазал едно селско читалище.
    На г-жа Караянчева няма ли кой да и обясни че с подобни изказвания рита много избиратели настрани. Селско читалище… просто… Ми ходете пеша БЕ.
    Неприятни акценти от публичната и дейност.

  4. Един от тях каза:

    Съгласем със Вас но когато срещате пенсионерите от ФОРМОПЛАСТ какво ВИ говори ВАШАТА съвест или ще градим нашето–моето бъдее

  5. анонимен каза:

    А ти унищожи Кърджали за 12 години.

  6. ван каза:

    Как умело усвоиха изкуството да изговарят лъжи, с които да подменят очевидни факти. Удивителни способности в подменянето на действителността имат от ГЕРБ.

  7. Анонимен каза:

    Мирише на гнило отвсякъде!

  8. Анонимен каза:

    На българският Меси вчера му беше бита дузпата . Ако и стиска нека да отговори защо когато е била директор на „Формопласт“ на работниците е давала по- големи заплати но не ги е осигурявала. Сега пенсионерите получават много по ниски пенсии. Няма ли кой да и потърси отговорност .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *