Канят в събота пчеларите на семинар в Кърджали, разясняват им новости срещу болестите по пчелите Лектор ще бъде доц. д-р Илиян Гечев, двм

Валери КОВАЧЕВ

Семинар на тема „Нов подход срещу болестите по пчелите“ ще се проведе на 8 април от 9.30 часа в зала 211 в Дома на техниката в Кърджали. Организатори са Териториалният областен офис в Кърджали към Национална служба за съвети в земеделието /НССЗ/, Пчеларско дружество „Акация“ – Кърджали и Териториална организация на Научно-техническите съюзи (НТС).

Участниците в семинара ще се запознаят с проблемите на напускане на кошера от пчелите, симптомите, разпознаване от пчеларите, предприемане на подходящи мерки и прилагане на правилни методи за борба със „синдрома на празния кошер“. Присъстващите ще получат информация за иновативни билкови продукти за пчели, подобряващи тяхното здраве и които биха могли да прилагат с успех за поддържане на  здравословния им статус. Лектор ще бъде доц. д-р Илиян Гечев, двм.

Пчеларите ще бъдат запознати и с възможностите и условията  за подпомагане на земеделските стопанства от сектор „Пчеларство“ по допустими интервенции от Стратегическия план 2023-2027 г.

В семинара може да участва всеки, който проявява интерес към темата, каза Мария Белева, главен експерт в Териториалният областен офис на НССЗ.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *