Учители искат увеличение на заплатите, мислят за стачка Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“ проведе проучване сред педагозите

Нов живот

69,2 % от учителите-членове на Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“ очакват увеличение на работните си заплати с 30% след приемане на бюджета на страната. 26 на сто от педагозите се надяват на нарастване от 20%. Това е показало национално проучване, проведено от профсъюза.
56,2, или най-голям процент от анкетираните, са готови за ефективна национална стачка, ако няма увеличение на работните заплати. 17,1% са за символична предупредителна стачка, а 9,6% са за не завършване на учебната година.

Ще се стигне до национална стачка, най-вероятно. Не говорим за никакви политически мотиви, говорим само за социални. За съжаление учителска стачка, погледнато и в недалечната ни история, блокира цялата държава, смята Юлиян Петров, председател на Синдикат „Образование“.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

1 Отговор

  1. неам нерви каза:

    Само 30% увеличение? Защо пък да не е 100%? Даскалите прекалиха с исканията си, а все по-неграмотни са децата ни. А и синдикатите се превърнаха на едни хрантутници и търтеи. Да каже тоя синдикалист каква е неговата заплата и от къде са приходите на синдикатите!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *