Пламена Манолова от Дрангово е носител на специалната награда на община Минерални бани на Международния детски етнофестивал Гайдарят Радостин Ислямов беше удостоен с диплом за първа награда

Валери КОВАЧЕВ

Младите изпълнители Пламена Манолова и Радостин Ислямов от Народно читалище „Васил Левски 1952“ в Дрангово спечелиха на Двадесетия юбилеен Международен детски етнофестивал „Децата на Балканите –  с духовност в Европа“ в Минерални бани поредните си отличия.

Пламена Манолова, която е изпълнителка на народни песни, беше удостоена с Диплом за специалната награда на община Минерални бани. През двата дни на фестивала, който се проведе на 31 май и 1 юни, тя участва в майсторски клас на Нели Андреева и пя на Гала концерта преди награждаването.

Гайдарят Радостин Ислямов бе удостоен с диплом за първо място в категория „Инструменталисти“.

Фестивалът се организира от Конфедерацията на независимите синдикати в България /КНСБ/ и Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов“.

Днес и утре Пламена и Радостин ще участват в петия фолклорен конкурс „Широка лъка пее, свири и танцува“. Те ще представят Националното училище за фолклорни изкуства в Широка лъка, в което учат съответно „Народно пеене“ и „Гайда“. В неделя във фестивала ще се включи и Детската фолклорна група „Родопски звън“ при  Основно училище „Васил Левски“ в Дрангово.

Художествен ръководител на Пламена, Радостин и ДФГ „Родопски звън“ е всеотдайният Асен Михайлов, който на всички фестивали и конкурси, в които участват, е неотлъчно до тях.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *