Три години ще лежи дрогиран шофьор, убил човек на пътя край Загорско Произшествието е станало на 31 юли 2022 година

Нов живот

Окръжен съд – Кърджали постанови на 9 юни осъдителна присъда за 42-годишен шофьор от село Фотиново, който след употреба на наркотично вещество – кокаин, причинил смъртта на 59-годишен свой съселянин и после избягал от местопроизшествието. Това се случило на 31 юли 2022 година на главния път от Граничен път Маказа към Кърджали в района на село Загорско.

При управление на своя лек автомобил извършителят нарушил правилата за изпреварване и превишил скоростта извън населено място.

Делото бе разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие, като подсъдимият призна изцяло фактите, описани в обстоятелствената част на обвинителния акт и се съгласи да не се събират доказателства за тях.

За извършеното престъпление подсъдимият бе осъден на ефективно наказание – „лишаване от свобода“  за срок от три години и четири месеца, при първоначален „общ“  режим на изтърпяване.

Със същата присъда му бе наложено и наказание „лишаване от право да управлява МПС” за срок от четири години, считано от датата на отнемане на свидетелството му за правоуправление.

Присъдата на съда не е окончателна и подлежи на обжалване и/или протестиране пред Апелативен съд – Пловдив.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *