Политолог оцени шансовете на Цветанов за успешен политически проект

„Вече има задръстване в пистата на популизма. Върху нея се проектират амбиции, които са по-скоро за директор на Агенцията за държавна финансова инспекция или за председател на комисията за противодействие на корупцията, отколкото за политически проект. Другата маркирана писта е свързана с купения вот“. Това коментира пред БНР доц. Антоний Гълъбов, социолог и преподавател в НБУ.

Според него очевидно Васил Божков е разбрал, че за да има достъп до властта, трябва да премине през избори.

„В сегашните условия в България мислите на хората вече имат съвсем различен хоризонт и той е свързан с общата рамка на европейския дебат, в каква посока искаме да насочим усилията си за следващото поколение, къде трябва да застане България в този процес. Това не чувам като сериозен политически проект“, кза Гълъбов. Според него няма сериозен опит да бъде търсена управленска алтернатива на ГЕРБ на полето на сериозната държавна политика.

Доц. Гълъбов не е убеден докрай, че Цветан Цветанов ще създаде политически проект за тези избори. „Ако той реши да прави политически проект, то вероятно ще бъде повече в дясно от ГЕРБ. Това ще бъде изпитание за партийните структури и за избирателите на ГЕРБ, но няма да доведе до съществено пренареждане на електоралните шансове, смята политологът.

Копирано от standartnews.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *