СЗО: Опитите за постигане на стаден имунитет са неетични и антинаучни

Световната здравна организация (СЗО) предупреди в понеделник да не се правят опити Covid-19 просто да бъде оставен да циркулира сред хората с надеждата да бъде постигнат т.нар. „стаден имунитет“, определяйки подобни опити като „неетични“, предава AFP, цитирана от Агенция „Фокус“.

„Никога в историята на общественото здраве стадният имунитет не е бил използван като стратегия за реакция на епидемия, камо ли на пандемия“, каза генералният директор на СЗО Тедрос Адханом Гебрейесус на виртуален брифинг за пресата.

„Това е проблематично от научна и етична гледна точка“, каза той. „Да се позволи на опасен вирус, който не разбираме напълно, да се пусне на свобода е просто неетично. Това не е опция“.

3 Отговори

  1. 2Loop каза:

    Всъщност нещата трябваше да бъдат оставени на естествения подбор на Природата над която никой не може да има власт. Освен свободата ни отнеха слънцето и въздуха дори, защото стоим противоестествено заключени. Даже животните и растенията имат нужда от нас да сме на свобода .

  2. I'm not a robot ! каза:

    Mинистърът на здравеопазването в Италия:„Трябва да преосмислим бройката, която сме посочили за починали пациенти от коронавирус, защото като погледнем статистиката на придружаващите заболявания, 92% от тях щяха да починат със или без коронавирус.“

  3. Едмон каза:

    „Който успее да ви убеди да вярвате в абсурди, може да ви убеди да извършвате зверства“- Волтер .
    Този тип на снимката е етиопски евреин и неслучайно е шеф на СЗО.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *