Децата на Черноочене: Не на тормоза в училище

Учениците от училищата на територията на община Черноочене също не останаха безразлични и към Световния ден против тормоза в училище, известен като „Ден на розовата фланелка“.

В инициативата се включиха, чрез редица иновативни дейности, като се обявиха против всякакви актове на насилие в училище и против предразсъдъците, които те предизвикват.

Подрастващите отправиха послания за позитивна насоченост, добронамереност, толерантност, градивност и хуманност.

С подкрепата и организацията на техните класни ръководители ентусиазирани ученици от Средно училище „Христо Смирненски“ в село Черноочене подредиха пана и представиха тематични презентации.

Всички можем да сме различни, но това не ни пречи да сме единни, казват възпитаниците.

Денят на розовата фланелка всъщност е ден за борба с тормоза в училище. Участниците носят розово, за да символизират своята позиция. За пръв път е проведен в Канада през 2007 година като протест, организиран от двама ученици – Дейвид Шепърт и Травис Прайс. Те се обличат в розово, за да символизират своята позиция и неприемане на тормоза в училище, на които са станали свидетели при откриването на учебната година в тяхното училище.

В България се отбелязва за първи път през 2012-та година и много са учебните заведения, в чийто училищен календар той е традиция.

Исмет ИСМАИЛ

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *