В община Неделино възобновяват строителството на обектите, временно спрени заради лошото време през зимата

Валери КОВАЧЕВ

Когато позволи времето ще продължим с изпълнението на обектите, които сме замразили временно заради лошите атмосферни условия. Това е реконструкцията  на дворното пространство в Средно училище „Св. св. Кирил и Методий” в Неделино, което е около три декара и половина. 80 процента от строителните работи вече са почти приключили. Същото се отнася и с изграждането на улиците „Напредък” и „Дельо войвода”, които са по проекти, финансирани от Програмата за развитие на селските райони. И по тях остават малко неща за довършване, казва кметът на община Неделино Боян Кехайов.

Общината има осигурено финансиране за изграждане на подпорна стена на ул. „Иван Вазов” в Неделино. Тече процедура за избор на изпълнител. Другият обект, с голямо значение  е почистването на речното корито на река Неделинска в рамките на града. До дни общината ще обяви обществена поръчка за избор на изпълнител. Осигурени са средства и избран изпълнител през декември миналата година за ремонт на пътя за село Кундево, но работата не е започнала заради зимните условия, ще стартира в ранна пролет. В момента е замразено благоустрояването на седем улици в Неделино – „Шина Андреева”, „Ивайло”, „Стръмни рид”, „Баба Тонка”, „Първи май”, „Акация” и „Крайречна”, за които има финансиране. Освен заради лошите атмосферни условия строителството по тях не е започнало, защото се изчаква  „ВиК” да си подмени съоръженията, за да не се разкопават след асфалтирането им.

Общината е получила средства за подмяна на тротоарите в Горно Неделино, за асфалтиране на път в  махала Марамати в кметство Гърнати, за пътя за село Дуня и за пътя за село Горен Върли дол. Отделена е сума и за текущи ремонти на пътя за село Еленка и пътя от Кочани по посока разклона за Средец. 230 хил. лева са предвидени за пътя за село Върлино, който е в много лошо състояние, уточнява кметът.

В момента общината разработва капиталовата програма  за тази година. В нея ще бъдат включени допълнително 760 хил. лева за инфраструктурни обекти.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *