Клуб ,,Бялата лястовица“  отбелязва първата си годишнина

На 26. 02. 2022 година  клуб на БМЧК ,,Бялата лястовица“  към СУ ,, Йордан Йовков“  в Кърджали отбелязва своята първа годишнина.

Доброволците реализираха редица инициативи, посветени на  първата година от създаването на клуба. Те представиха открит урок  пред учениците от пети клас на тема ,,Първа помощ-превенция на злополуки“. С огромен интерес малчуганите наблюдаваха демонстрациите,  посветени  на реанимационни дейности, приложими при удар от ток, задавяне, травми на главата при удар, видове кръвотечения и превръзки на рани. В разразилата се дискусия, доброволците отговориха на всички въпроси поставени от петокласниците.

Водени от любов към доброто и състраданието към бездомните животни, Белокрилите лястовици закупиха  повече от 30 пакета храна за кучета и котки, които предадоха  в централата на  БЧК- Кърджали.

В знак на уважение и признателност  доброволците подариха саксийна червена роза на ръководителя им госпожа Ваня Енчева. По идея на учителката розата бе засадена в двора на любимото им училище.

Както подобава за рождените дни, те  се почерпиха с торта, пожелавайки си  доброто да се множи и добротворството да пребъде.

Клуб ,,Журналист“

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *