Кадети и кадетки от България и Гърция премериха сили в международен турнир по тенис на маса в Момчилград

В събота и неделя в Момчилград се проведе първият етап на 4-тия Международен турнир по тенис на маса за наградите на „Ротари клуб“, организиран със съдействието на община Момчилград и СКТМ „Родопи” Момчилград.

В него участваха мини кадети и мини кадетки от Александруполис, Комотини, Ардино и Момчилград.

Фурор в представянето си постигнаха възпитаниците на момчилградските треньори Сабри Сюлейман и Мелиса Мехмед, като завоюваха всичките призови места.

На двойки момичета първи са Есел Ибрахим и Сезен Мустафа. При момчетата шампиони станаха Ивайло Караусев и Окан Джелил.

В личното първенство при момичетата на първо място е Есел Ибрахим, а при момчетата начело е Ивайло Караусев. Заелите вторите и третите места са също от Момчилград, като само едно трето място бе отстъпено на представителя на Спортен клуб „Юнак 2005”- Ардино – Арда Джебеджи при двойките момчета, заедно с Айтунч Юсеин от Момчилград.

Щастливи сме, че международните турнири по тенис на маса за наградите на „Ротари клуб“ вече са традиция, каза в приветственото си слово президентът на клуба Айтен Сабри.

Президентът на „Ротари клуб“ Момчилград връчи наградите на победителите – купи, медали и дипломи на първите. Подгласниците също получиха медали и дипломи, както и всички участници в турнира.

От името на организаторите м.с. Димитър Караиванов връчи специална купа и диплом на Айтен Сабри.

Диплома получи и представителят на в-к „Нов живот” Стайко Кафов.

Поздравление получиха участниците и председателя на УС на СКТМ”Родопи” м.с. Димитър Караиванов.

Летящият старт на малките тенисисти на 4-тия Международен турнир по тенис на маса е добра репетиция за предстоящото от 7 до 10 април във Варна – Държавно отборно лично първенство по тенис на маса за деца до 13 години,съобщи м.с. Димитър Караиванов.

От 15 до 17 април Момчилград отново ще бъде домакин на финалите на Националния турнир по тенис на маса „Млад олимпиец” за кадети и кадетки до 15 години.

Най – добрите 32-ма от България ще се състезават за шампионските титли на страната.

„Млад олимпиец” бе създаден, със съдействието на световно известната фирма „Тибхар” и подкрепата на момчилградската шампионка на Европа з.м.с. Даниела Гергелчева.

Текст и снимки :Стайко Кафов

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *