Кирил Петков: „Продължаваме промяната“ няма да подкрепи Любомир Каримански за БНБ (Видео)

„Продължаваме промяната“ няма да подкрепи господин Каримански заради притеснения, свързани с неговата професионална биография. Това заяви на извънреден брифинг премиерът Кирил Петков.

„Днес на коалиционен съвет отивам със следния дневен ред. За БНБ – както знаете всички плащания към и от България се следят от БНБ, включително и парични преводи, свързани с корупция и пране на пари, каза още премиерът. – КТБ нямаше да се случи, ако тогавашният управител си беше свършил добре работата. Тази позиция е много важна и с чия подкрепа тя се избира е много важно. Ще информирам, че Андрей Гюров оттегля кандидатурата си.“

„Андрей Гюров не иска да участва в избор, който ще бъде решен от ГЕРБ и ДПС. Кандидатът на ПП ме уведоми, че не желае битката за управител на БНБ да бъде спирачка за закриването на спецпрокуратурата и спецсъда и други промени в закона за съдебната власт“, каза Петков.

„Няма пречка пред сегашния управител да остане на поста си, докато се стигне до обединяване около общ кандидат. „Продължаваме промяната“ няма да подкрепи господин Любомир Каримански заради притеснения, свързани с неговата професионална биография“, добави още премиерът.

„Никакви решения няма да бъдат взети по темата за Република Северна Македония и за Украйна, извън българския парламент“, завърши Петков.

Снимка: БТА
Източник: Дир.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *