Ветерани от България и Гърция участваха в международен турнир по тенис на маса в Момчилград

В събота и неделя в Момчилград се проведе  вторият етап на Четвъртия  международен турнир по тенис на маса на „Ротари клуб” в Момчилград за ветерани- мъже.

В него участваха 45 състезатели от 15 български града и от гръцките градове Александруполис, Коница, Драма и Солун, които бяха разделени на четири възрастови групи- от 40 до над 70 години.

В памет на „Д-р Айлин Адем” – бивш президент на  „Ротари клуб” в Момчилград бяха  проведени и супер срещи за купата  и медалите на нейно име.

При откриването участниците бяха поздравени от кмета на община Момчилград- Илкнур Кязим, от президента на „Ротари клуб”- Момчилград  Айтен Сабри и от члена на УС на Спортен клуб по тенис на маса „Родопи”  м.с. Димитър Караиванов.

В поздравителните слова бе изтъкнато, че Момчилград е име в световния тенис на маса. Той е дал състезатели и национални треньори на Европа, САЩ, Канада и  Фарьорски острови. От Момчилград е  единствената българка шампионка на Европа-з.м.с. Даниела Гергелчева. Момчилградчанинът м.с Димитър Караиванов  е вицепрезидентът на международното общество за ветерани по тенис на маса.

В супер турнира „Шампион на шампионите”,  носител на специалния приз „Д-р Айлин Адем” стана Тихомир Мичев от Варна, с подгласници  Любомир Янакиев от Дупница, Ростислав Георгиев от Пловдив и Иван Славов от Хасково.

В състезанията по двойки- мъже шампиони са: Тихомир Мичев и Янко Димитров от Варна- във възрастова група 40-59 години, Стефан Теохаров и Георги Балинов от Варна- над 60 години.

В индивидуалното шампиони са Иван Славов – 40-49 г. от Хасково, Тихомир Мичев – от Варна – 50-59 г. , Любомир Янакиев – от Дупница 60-69 г. и Ростислав Георгиев от Пловдив -над 70г.

Освен 5 купи и 32 медала всеки участник получи диплом и сувенири.

Преди да си заминат състезателите от двете държави поздравиха домакините за отличната организация и условията за провеждане на турнира.

Не за първи и не за последен път идваме и ще идваме в Момчилград. Вече имаме много приятели и създаваме добра връзка между българските и гръцките клубове, споделиха гръцките тенисисти Маматас и Георгиус.

Текст и снимки: Стайко Кафов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *