Радев: Да не позволим на политическите шарлатани да ни въвлекат във война

Рискът конфликтът в Украйна да стане световен е реален. Войната е бизнесът на демагозите. За тях чуждият живот, този на хората, е стока. Трябва да осъзнаем, че никоя политическа демагогия няма право да поставя живота на хората под заплаха. Наш човешки дълг е да не допуснем въвличането на родината във войната. Да не допуснем страстите от войната да се пренесат у нас. Да не търпим политически шарлатани да ги разпалват за своя употреба.

Това заяви държавният глава Румен Радев в свое обръщение по случай 1 май – Международния ден на труда.

Посрещаме днешния празник, докато в сърцето на Европа отиват експлозии, цели градове са в руини. България вече понася косвени щети от тази война в енергетиката и икономиката, а ръстът на цените потапя все повече българи под линията на бедност, каза Радев.

Рискът войната да ескалира като общоевропейска и дори световна, е реален, предупреди президентът. И заяви, че страната ни трябва да става може да е жертва на тази ескалация.

Има политици, които са готови да направят тази опасна стъпка: да заложат бъдещето на България в интерес на свои користни цели, предупреди Радев.

Нека не забравяме, че войната е бизнесът на демагозите. Такива има във всяка страна. Чуждият живот, този на обикновените хора, е стоката, с която те се разплащат помежду си. Трябва да осъзнаем, че никоя политическа демагогия не трябва и няма правото да залага живота на почтения, работещия човек, да унищожава постиженията на човешката цивилизацията, съзиждани с труда на поколенията преди нас, каза още държавният глава.

Наш патриотичен дълг е да не допуснем въвличането на родината във войната, категоричен бе държавният глава. И призова всички да не се поддават на милитаристките призиви, с които започва всяко кръвопролитие.

Да не допуснем страстите от войната да се пренесат у нас. Да не търпим политически шарлатани да ги разпалват за своя употреба, категоричен бе Радев. Той обясни, че като офицер е посветил живота си на сигурността на България и остава верен на тази мисия и днес, ще работи за нея и занапред.

Източник:glasove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *