Ергюнал Сабри отстрани с нокаут противника си в първия ден на държавното първенство

Валентина ИВАНОВА

Близо 160 боксьори от над 40 клуба участват на Държавния личен шампионат за мъже и девойки в Пловдив. Първенството започна в залата на „Ботев“. Интересът при мъжете е по-сериозен, там са регистрирани 110 боксьори.

Звездата на „Арда бокс“ Ергюнал Сабри – Оги се състезава в категория 51 кг, тъй като в неговата традиционна 48 кг няма достатъчно заявени боксьори.

Той откри участието си в шампионски стил, като нокаутира в първия рунд Цветослав Христов от Червен бряг.

Кърджалиецът получаваше напътствия от селекционера на националния отбор младежи Борислав Бояджиев, тъй като личният му треньор в клуб «Арда бокс»  Стоян Узунов не присъства на шампионата в Пловдив. Той придружава Алейна Мехмед на Европейското първенство за юноши и девойки в Италия.

Утре Оги излиза срещу представителя на «Левски» Дарислав Василев в битка за републиканската титла.

Като помощник треньор, Ергюнал води в Пловдив четири девойки от „Арда бокс“. В първия ден на първенството Емине Мехмед /кат. 60 кг/ загуби срещу Магдалена Бошикьова от Благоевград. За кърджалийката това е дебют в голямо състезание, но тя натрупа ценен опит.

Дамла Имам /51 кг/ и Еда Сюлейман /75 кг/ загубиха на полуфиналите в своите категории.

Опитната Селджан Рамадан /кат. 46 кг/ си осигури бронз и продължава битката за по-ценен медал. Излиза срещу старата си познайница Айше Сезар от Омуртаг. Миналата година по това време Селджан стана вицешампион на България в Русе, като само момичето от Омуртаг я победи. Сега кърджалийката е по-добра спортна форма и се надява на друг изход от срещата.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *