Йовковци се хванаха на най-дългото хоро в Европейски ден на спорта

Нов живот

За поредна година Йовковци се включиха активно в Европейския ден на спорта в училище. Осмото издание на кампанията се осъществява ежегодно в над 40 държави, а координатор за България е сдружение „BG Бъди активен“.

Спортната програма на „Йовков“ включваше различни състезания, демонстрации, групови тренировки и забавни игри, посветени на здравословния начин на живот и опазването на околната среда – съобразени с тазгодишното мото Спорт #БезОтпадъци.

Денят бе открит с „Най-дългото хоро“, на което се хванаха всички ученици и учители.

Огромен интерес у всички предизвика майсторската демонстрация на боен клуб Да Дао – Кърджали. След което ентусиазирани и в ритъм всички танцуваха зумба. Стремглаво почитателите на шаха се впуснаха в шахматния турнир.

Изключителна ловкост, бързина и сръчност показаха учениците от начален етап в щафетните игри и мини футбола.

Във футболни и волейболни срещи, народна топка и тенис на маса се съревноваваха учениците от прогимназиален и гимназиален етап, които демонстрираха спортен дух и добра физическа активност.

Оспорвано премина и дърпането на въже между учители от начален етап и учители от горен курс.

Безспорно Йовковци приеха радушно подтемата на кампания “Спорт #БезОтпадъци“, тъй като училището подкрепя и развива еко-предприемачеството. Готови да подкрепят опазването на околната среда, те проведоха игри свързани с рециклиране на отпадъците и опазване на околната среда. Ролевите игри се оказаха изключително интересни и потребни. Децата затвърдиха правилата за разделно събиране на отпадъците и сами демонстрираха какво са научили за контейнерите със син, жълт и зелен цвят. В четвъртък на 29.09. 2022г. учениците от прогимназиален и гимназиален етап посветиха следобеда си на вълнуващ поход до „Каменната сватба“.

Директорът на училището госпожа Недялка Кюпрюджиева връчи награди на отборите и поздрави всички за усилията и старанието, които положиха в каузата за водене на по-здравословен начин на живот.

Клуб „Журналист“

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *