26 години движение „Ръка за помощ“ при СУ „П. Р. Славейков“

На 7 октомври детското благотворително движение „Ръка за помощ“ при СУ „Петко Рачов Славейков“ празнува своя рожден ден. Тази година добротворците празнуват не само своя 26-ти рожден ден, но и промяната на ръководителя на движението.

Основателката на „Ръка за помощ“ Снежана Сиракова за първи път дойде като гост на тържеството, след като се пенсионира след дългогодишната си активна преподавателска и доброволческа дейност. Трогателно бе предаването на ръководството в ръцете на младата учителка по английски език Христина Янева, която всъщност вече работи с децата и организира своя първи благотворителен базар днес в помощ на Габи. Славейковци от 7 клас разположиха огромна трапеза от домашно приготвени вкусотии на входа на училището и само за голямото междучасие успяха да продадат всичко и да съберат за лечението на Габи точно 950,60 лева.

Тържеството продължи в актовата зала на училището с голяма торта и много трогателни слова. Директорът Милко Багдасаров благодари на Снежана Сиракова за всички добри дела и възпитанието на децата през годините. Тя от своя страна подари на децата и на училището последното си стихотворение, написано специално за случая:

„Искам да ме събуждат и къпят в
росата на родопски билки.
Искам да ме хранят с любовта на родопчани.
Искам да ме приспиват с песни – родопски.
До мен искам да си Ти – Любов:
Дарена от Бог!“

С това стихотворение и с обръщение към децата Снежана Сиракова предаде властта, образно казано, на своята бивша възпитаничка Христина Янева. Младата учителка обясни своето притеснение от поемането на голямата отговорност да продължи този грандиозен труд, но и спокойствието си, че с тези деца, които днес изнасят всичката работа на гърба си, ще се справи безпроблемно. И двете споделиха, че без подкрепата на директора Милко Багдасаров и всички колеги в училището, цялостната им дейност би била трудна.

Останалото са разкази за миналото, планове за бъдещето, свещи на тортата, изпяване на песничката за „Честит рожден ден“ и един незабравим празник!

Да бъде „Ръка за помощ“ днес и още дълги години!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *