Творба на Виктория от Езиковата влезе в сборник за Холокоста

Нов живот

Ученичката Виктория Пламенова от литературен клуб „Добродетели“ с ръководител Емилия Владева донесе нов повод за гордост на Езиковата гимназия «Христо Ботев» в Кърджали. Нейната творба стана част от сборника с разкази „Необикновени постъпки на обикновени хора“, посветен на Холокоста, издаден отЦентъра за еврейско-българско сътрудничество „Алеф“.

В книгата намериха място осемнадесетте най-добри конкурсни творби, оценени от високоавторитетно жури, включващо Георги Бърдарев, носител на Наградата за литература на Европейския съюз, писателят Георги Господинов, английският бард Кристофър Бъкстън, кинорежисьорът Иван Ничев, поетът Румен Леонидов, журналистът Асен Йорданов.

За продължителната подготовка и за участието си в конкурса Виктория споделя: „Попаднах в едни други измерения на историята и човешки взаимоотношения – измерения, в които страх, ужас и хуманност се сплитат в едно, за да ни докажат, че само добротата може да спаси душите ни.

Виктория с писателя Георги Господинов

За мен беше радост да се присъединя към една дълбоко хуманна инициатива, която зарежда душите с любов и човечност, защото днес, когато светът е зареден с омраза, имаме нужда от духовно пречистване и успокоение.“

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *