Ловното в Кърджали ще отбележи 100-годишнината от създаването си с юбилейна вечеринка през февруари

Валери НЕДЯЛКОВ

Юбилейна вечеринка на Сдружението на ловците и риболовците в Кърджали ще се проведе на 10 февруари в ресторант „Арпезос“. С нея тържествено ще бъде отбелязана 100-годишнината от създаването на Сдружението, реши Управителният съвет. То е учредено през 1921 година като Ловно-стрелческо дружество с 570 членове. В него тогава са влизали три околии – Кърджалийска, Момчилградска и Ардинска. В момента то е най-старата обществена организация в Кърджалийска област. Първият председател на Кърджалийското ловно-стрелческо дружество е бил Пенчо Недялков от Ловеч, който по това време живее в Кърджали и е собственик на печатница.

Юбилейното честване трябваше да се състои през септември  2021 година, но заради извънредната епидемична обстановка вследствие на КОВИД-19, то беше отменено. Насрочена бе дата и през 2022 г., но поради същата причина празник нямаше.

На дългоочакваната и историческа вечеринка ще присъства председателят на Националното-ловно рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България“ инж. Васил Василев, областният управител, кметът на община Кърджали и други официални лица.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *