Тази вечер Кърджали изпраща още два ТИР-а помощи за Турция, утре отново ще има превоз (Снимки+Видео)

Нов живот

Тази вечер от Кърджали за Турция потеглят още два  15тонни ТИР – а, натоварени с помощи, събрани в седемте общини на област Кърджали.

Едната кола съдържа бебешки храни, опаковани хранителни продукти,консерви,  вода, другата – топли дрехи, завивки, чаршафи, обувки и др. В Кърджали и днес не секна потокът от граждани, които искат да помогнат на пострадалите съседи. Вчера около 250 души са донесли дарения в пункта на „Капитан Петко войвода“1. В кметствата на територията на общината също се събират помощи.

Общината е ангажирала служители за приемането и сортирането на даренията. Те ще продължат работа и през следващите дни, в т.ч. в събота и неделя.

Утре отново ще има превоз до разпределителния пункт в гр. Одрин, откъдето турската държава поема координирането на помощите.

„С дълбока признателност към всички дарители и доброволци в Кърджали, 7-те общини и 117-те населени места, които даряват вещи, труд и лично време за пострадалите от земетресенията в Турция! Работата продължава с пълна пара, като довечера тръгват още два ТИР-а, и се очаква да натоварим и четвърти, който да тръгне в следващите дни към пострадалите.
Благодаря на всеки гражданин, отворил сърцето си за нашите съседи!“, написа във Фейсбук Хасан Азис, кмет на Кърджали.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *