Девойките на „Кирково 15“ сразиха за втори път „Марица 2022“, оглавяват класирането

Валери КОВАЧЕВ

Отборът на Волейболен клуб „Кирково 15“ /Кирково/ – девойки срази в неделя с 3:1 ВК „Марица 2022“ /Пловдив/. Срещата от държавното първенство за девойки – старша възраст се игра в залата на Средно училище „Отец Паисий“ в Кирково.

„Марица 2022“ е дублиращ отбор на „Марица“ и се състезава и във Висшата волейболна лига при жените.

Получи се страхотен мач. Имаше невиждан досега зрителски интерес . Отдавна не съм преживявал толкова емоции. Всички наши състезателки са по-малки на възраст, само една е на възрастта на  девойки старша възраст. Виждам голям потенциал в отбора, казва треньорът  на ВК „Кирково 15“ Динко Николов.

Това е втора победа за младите волейболистки над „Марица 2022“. Първата беше в Пловдив през ноември миналата година.

Освен „Марица 2022“ в групата на „Кирково 15“ са още „Пан волей“ /Панагюрище/ и „Яворов“ /Чирпан/. За сега отборът на Кирково е първи в класирането. В неделя, на 26 февруари, посреща в Кирково „Пан волей“. Ако се задържи на върха в класирането на 7 и 8 март ще играе квалификации за републиканско първенство. Има право да кандидатства за домакинство и да посрещне в Кирково най-добрите отбори от страната.

Победата  над „Марица 2022“ извоюваха Нелина Ангелова – капитан и невероятна Белослава Мирчева, Цветелина Дайова, Ивета Йорданова, Лора Черкезова, Михаела Башева, Николина Димитрова, Виктория Илиева, Нелина Башева и Мерилин Коченджи.

 

🔽Следвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *