Ардино изпраща 8000 лева на пострадалите от земетресението в Турция Социалните теми бяха акцент на редовното заседание на общинския съвет

Гюнер ШЮКРИ

С минута мълчание в памет на жертвите от опустошителните земетресения в Турция и Сирия започна сесията на Общинския съвет в Ардино. Местният парламент проведе своето редовно заседание. Дневният ред включваше 15 точки. Единодушно общинските съветници подкрепиха идеята на кмета на общината инж. Изет Шабан за кандидатстване с проект „Текущо поддържане на материалната база за предоставяне на социалните услуги „Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с умствена изостаналост“ и „Дневен център за пълнолетни лица с увреждания“ в град Ардино, община Ардино“ пред фонд „Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната политика.

Местните парламентаристи одобриха финансова помощ от 8 000 лева за подпомагане на пострадалите от мощните земетресения, случили се на територията на Република Турция на 6 февруари.

Общинският съвет упълномощи кмета на общината инж. Изет Шабан да издаде Акт за възлагане и утвърждаване на Методика за предоставяне на услуга от общ икономически интерес от кмета на община Ардино за предоставяне на грижа в дома на възрастни хора и хора с увреждания по проект „Грижа в дома в община Ардино“, по процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Грижа в дома“ финансирана по Програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027.

Съветниците актуализираха, приетата за 2023 г. програма за управление и разпореждане с имотите – общинска собственост през 2023 г.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *