И златото, и среброто от Млад олимпиец по тенис на маса отидоха в Ардино Цветелина Георгиева и Сиделя Мутлу застанаха една срещу друга на финала

Валентина ИВАНОВА

Оспорваното състезание „Млад олимпиец“ събра през уикенда във Варна най-добрите тенисистки до 19 години. Момичетата от Ардино показаха превъзходство, въпреки силната конкуренция, особено от пловдивския клуб „Стоянстрой“. Двете звезди – Цветелина Георгиева и Сиделя Мутлу застанаха една срещу друга на  финала. Цвети се наложи и така златото и среброто отидоха в Ардино.

На същия турнир миналата година двете момичета от Ардино също се изправиха на финала, но тогава победата отиде при Сиделя.

Малко не и достигна и на третата ни ракета Фунда Ибрямова да се класира сред първите осем, но успя да спечели малкия финал, със задоволство сподели за „Нов живот“ треньорът на Спортен клуб „Юнак“ Байхан Емин.

В края на седмицата се задава следващото оспорвано състезание от веригата „Млад олимпиец“ – за момчета до 13 години. Тенис-школата на Ардино ще защитава Арда Джебеджи. Двубоите ще се играят в Русе.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *