Пламен Петков от дружина Кърджали 1 спечели ловното състезание „Свети Хуберт“ край Пчеларово

  • Победителят беше излъчен след бараж, втори е Георги Ангелов от дружина Миладиново

Валери КОВАЧЕВ

Пламен Петков от дружина Кърджали 1 спечели традиционното регионално състезание „Свети Хуберт“ за ловци в кучета, работещи със стойка. В надпреварата, организирана от Ловно-рибарското сдружение в Кърджали край село Пчеларово, се включиха четиринадесет състезатели  с осемнадесет кучета.

Победителят беше излъчен след бараж между победителите от двете батерии – Пламен Петков от дружина Кърджали 1 и Георги Ангелов от дружина Миладиново. Освен на второ място Георги Ангелов се нареди и на трето, защото участва с две кучета Трети също е  Фикрет Иса от дружина Миладиново. Заради равен брой точки бяха присъдени две четвърти места – на Милуш Милушев от Кърджали 1 и Ахмед Ахмед от Миладиново.

Наградите – купи, грамоти и храна за кучета бяха връчени на призьорите от председателя на Ловно-рибарското сдружение Васил Дончев и от директора на Държавно ловно стопанство „Женда“ инж. Радослав Боев.

Съдиите Танко Ранделов от Ловно-рибарското сдружение в Пазарджик и Тончо Милев от сдружението в Димитровград оценяха уменията на ловците и на кучетата.

Пламен Петков и Георги Ангелов ще представят Ловно-рибарското сдружение в Кърджали на регионалния турнир „Свети Хуберт“, а третият Фикрет Иса ще бъде резерва.

 

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *