Изписаха Юри Ангелов от ВМА-София, добри кърджалийци спасиха крака му Дарения помогнаха да му бъде направена спасителна операция

  • Кметът Хасан Азис осигури безплатен транспорт до столицата и обратно

Георги КУЛОВ

Солидарността на кърджалийци спасиха крака на бедстващия ни съгражданин Юри Ангелов. Кракът му гангренясваше и имаше реална опасност за живота му, ако не бе предприето спешно лечение от висококвалифицирани специалисти. Съдовият хирург д-р Светлозар Марангозов и неговите колеги от Военно-медицинска академия в София положиха неимоверни грижи за Юри Ангелов.

Кърджалийци отвориха сърцата си за бедстващия Юри Ангелов и за часове събраха необходимите средства за лечението на гангренясващия му крак. На 71 годишният Юри Ангелов му бе отказвано лечение поради липсата на здравни осигуровки за последните 4 години. Бездомникът бе обречен на смърт, ако кърджалийци не се бяха притекли на помощ по призива на председателя на ОС на Съюза на инвалидите Шенай Бекир. След публикация  в сайта Кърджали бг вести десетки кърджалийци от страната и чужбина се обадиха за да предложат помощта си. При Шенай Бекир бяха депозирани 2260 лева. Шенай Бекир плати   здравните осигуровки, като сумата е 1617,90 лв. Веднага бе осигурен транспорт и Юри Ангелов бе закаран във Военно-медицинска академия в София и поет от д-р Марангозов. Той бе обгрижен като VIP-пациент след като медиците разбраха, че съгражданите на Юри Ангелов са се обединили за спасяването му.

Вчера Юри Ангелов бе транспортиран на разноски на общината до Кърджали и веднага бе настанен в старчески дом,където ще получи адекватни грижи.От ВМА го изпратиха с лекарства за месец,докато му се осигури личен лекар,който да му ги изписва.

Изключително сме благодарни на д-р Светлозар Марангозов и неговите колеги,благодарение на които Юри Ангелов е отново сред нас.Това сподели Шенай Бекир.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *