Мустафа Карадайъ отново води листата на ДПС в Кърджали, на втора позиция е Елван Гюркаш

Валери КОВАЧЕВ

Движението за права и свободи /ДПС/ регистрира днес в 9.33 часа в Районната избирателна комисия кандидатската си листа за народни представители в Девети изборен район – Кърджалийски за изборите на 2 април 2023 година. Листата е пълна –  от десет кандидати. В сравнение с кандидатската листа за изборите за 48-то Народно събрание в нея има две нови лица. На втора позиция  е Елван Гюркаш, доказан експерт в сферата на финансите. В момента те е директор на офиса на НАП в Кърджали. Другото ново лице в листата е на десето място. Това е кметът на община Момчилград Илкнур Кязим, един нов и млад успешен кмет.

Областният съвет още в началото на номинационната кампания даде висока оценка на настоящите народни представители, но в същото време ДПС винаги се съобразява с обществените нагласи и нуждата от обновление в листата, каза председателят на Областния съвет на ДПС Ресми Мурад.

Останалата част от листата се запазва – водач е председателят на Централния съвет на ДПС Мустафа Карадайъ, на трето, четвърто и пето място са съответно   досегашните народни представители Байрам Байрам, Адлен Шевкед и Павлин Кръстев. Шести в листата е председателят на Общинския съвет в Кърджали Юсеин Ахмед, а семи  председателят на Общинския съвет в Джебел Сейфи Мехмедали. На осмо място е председателят на женската организация на ДПС в Ардино  Зюлфие Ибрямова, а на девето заместник- кметът на община Крумовград  Абидин Хаджимехмед.

Листата беше регистрирана от председателя на Областния съвет на ДПС Ресми Мурад и заместник-председателя на Централния съвет на ДПС д-р инж. Хасан Азис, кмет на община Кърджали. Присъстваха също кандидат-депутати, кметове на общини, председатели на Общински съвети и на Общински структури на ДПС, както и активисти на Движението.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *