Паисиевци жънат успехи в природните науки Жанет Митева се класира втора, а Кристиян Илиев - трети на областния олимпийски кръг по биология

Нов живот

Жанет Митева от 9.в клас, подготвена от Златка Колева, завоюва 2-ро място на областния кръг на Олимпиадата по биология. Много добре се представи  и Бексун Бекир от същия клас. Жанет показа отлични знания и  на Областния кръг на Олимпиадата по химия и опазване на околната среда, за която бе подготвена от Валентина Мингова.

Кристиян Илиев от 11.в клас, с учител Мария Влахова, зае 3-то място. Работата с преподавателката, трудолюбието и системната подготовка донесоха успеха на ученика.

Двама от успешните ученици

Природните науки са науки на бъдещето. Интересът към тях постоянно расте. Тайните на растителните и животинските тъкани стават видими под микроскопите в научната лаборатория на училището. Нашите учителите по  природни науки са с висока професионална квалификация, работят ефективно в екип и подготвят успешно учениците си. Затова и добрите резултати не закъсняват, споделя Галина Балабанова, старши учител по химия и опазване на околната среда и председател на Методическото обединение по природни науки в СУ „Отец Паисий“.

Под ръководството на своите преподаватели Златка Колева, Валентина Мингова, Мария Влахова и Силвия Барутчиева учениците от 5. до 12. клас  наблюдават различни микроскопски препарати, решават експериментални и логически задачи.

Уроците наблюдение извън училище, организирани от Силвия Барутчиева и Тони Кънчев, посещенията в Дома на здравето, организирани от Златка Колева, и в Трансграничния център “Околна среда и здраве“ с Галина Балабанова,  дават по-широк поглед върху изучаваните процеси и явления.

Преподавателките на успешните ученици

Изложбите по проекти стимулират работата в екип – учениците могат да покажат творческите си възможности, знания и практически умения в подготовката.

Част от тазгодишните инициативи и постижения  на учители и ученици е проектът „Биологията от нас за вас“. Изготвен  е от ученици  от 11. и 12. клас и е резултат на двугодишният им творчески труд под научното ръководство на Мария Влахова. Дванадесетокласничката Алисия  Сарова и единадесетокласникът Рефик Тефик представиха проекта на Националното състезание по природни науки и екология – Копривщица (18 -19.11.2022г). Работата на екипа бе оценена от хабилитирани преподаватели от СУ “Климент Охридски“, а Алисия е сред приетите бъдещи студенти на Биологическия факултет на Алма Матер за учебната 2023/2024г.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *