МВР моли: Пред урните без обемист багаж

  • Ще проверява дискретно пред изборните секции

МВР ще проверява гласоподавателите с обемисти багажи на входовете на сградите, в които са разположени изборните секции, каза пред БНТ заместник-главният секретар на МВР главен комисар Станимир Станев.

„Нашият контрол ще бъде върху багажите на хора, дошли да упражнят правото си на глас. Разбира се, ще проверяваме дискретно, извън сградите за гласуване, на входа. Ще се проверяват нетипични, обемисти багажи, които представляват интерес. При съмнителен багаж, ще бъдат използвани технически средства. Нашата молба към българските граждани е да отиват към секциите с нормален багаж, а не с нещо, което да прави впечатление и да е извънредно голямо“, посочи той.

Всички изборни секции ще бъдат поставени под полицейска охрана след разполагането на изборните книжа и машините за гласуване днес.

Над 15 000 служители на МВР ще следят за реда в изборния ден. Изпратени са актуализирани указания за действие в случай на отправена заплаха.

„Ако се случи заплаха – в никакъв случай няма да допуснем прекъсване на изборния процес и паника. Ще бъдат извършени физически проверки и при установяване на съмнителен пакет или на нещо, на което не му е там мястото, ще бъдат предприети други действия, които да установят съдържанието му. Само при много голяма, реално установена заплаха, може да се прекъсне изборният ден в СИК“, обясни главен комисар Станев.

Снимка: БГНЕС

Източник: dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *