В Крумовград се проведе общинското ученическо състезание „Млад огнеборец“

Нов живот

На стадиона в гр. Крумовград се проведе общинския кръг на ученическото състезание „Млад огнеборец“. Организатори на състезанието са РС „Пожарна безопасност и защита на населението“, съвместно с Общинска администрация Крумовград.

През 1999 година по инициатива на НС „Пожарна безопасност и защита на населението“ – МВР съвместно с Министерство на образованието и науката е утвърден статута на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“ като извънкласна форма за повишаване на противопожарната култура на подрастващите. Целта е да се повиши физическата активност на младежите и да се развиват практически умения и готовност за правилни действия при пожари, стихийни бедствия и аварии.

И тази година в община Крумовград е засилен интереса на учениците за участие в ученическото състезание. В надпреварата се включиха ученици от СУ “Васил Левски“ Крумовград, ОУ „Н. Вапцаров“ с. Горна Кула, ОУ „Христо Ботев“ с. Гулийка, ОУ „Васил Левски“ с. Луличка и ОУ „Н. Вапцаров“ с. Подрумче.

За отборите победители в състезанието са осигурени награди, които бяха връчени от началника на РСПБЗН Крумовград  Баковски, кмета на общината  Себихан Мехмед и заместник кмета  Неждие Акиф.

Отборът на СУ „Васил Левски“ гр. Крумовград ще представлява община Крумовград на регионалното състезание „Млад огнеборец“.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *