Ученици от училище „Васил Левски“ в Крумовград посетиха емблематични места в Пловдив

Нов живот

Креативността на преподавателите в СУ “Васил Левски“ – Крумовград и уменията им за работа в екип налагат все по-категорично интердисциплинарния подход при провеждането на заниманията по интереси и поредната им инициатива го доказва.

След посещението на тракийското скално светилище в  местност „Пчелен камък“ край село Пчелари, община Стамболово, учениците, включени в  групите за занимания по интереси ,,История без граници“ и  „Приложен английски език“ с ръководители Соня Димитрова и Шенай Хасан изявиха желание да продължат съвместната си дейност и дори да я обогатят като поканят още участници в следващото си приключение, а именно опознаването на  град Пловдив – градът, в който се преплита история от различни епохи. Идеята им бе подкрепена от учениците включени в групите за занимания по интереси „Дигитални умения“, с ръководител Дафинка Антонова и  „Аз и другите“, отново с ръководител Шенай Хасан.

Обединени около задачата да проследят културното наследство пренесено през векове и епохи, да приложат усвоената английската лексика и граматика и да осигурят материали за изготвяне на презентации и други мултимедийни продукти учениците посетиха емблематични места в Пловдив като Старият град, Античния стадион и Антични театър, Джумая джамия, Паметника на Съединението, Музейната експозиция „Съединение на България 1885 г.“ и експозициите на Регионален природонаучен музей. Впечатляваща бе разходката по  Главната улица на Пловдив – пълна с живот и изненади по всяко време, истински открит архитектурен музей от началото на 20 век.

Натрупаните знания, впечатления и емоции учениците ще вложат в изготвянето на крайни продукти, които ще представят пред училищната общност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *