Крумовград изпрати 68 абитуриенти от средното училище

Нов живот

В късния следобед на 17.05.2023 г. в празнично украсената зала на ОДК в  Крумовград, учители и  ученици, родители и гости превърнаха в празник изпращането на Випуск 2023 година.

68 зрелостници прекрачиха за последен път прага на родното училище. Тържественото изпращане започна с последен час на класа, в който ученици и учители си припомняха най-незабравимите моменти от изминалите години заедно.

С бурни  аплодисменти  присъстващите в залата посрещнаха  зрелостниците, красиви, усмихнати и щастливи, умни и целеустремени млади  хора:
XII „а” клас – профил „Природоматематически”, с класен ръководител Лена Петрова
XII”б” клас – профил „Предприемачески”, с класен ръководител Фикри Ахмед
XII „е” клас – профил „Чужди езици”, с класен ръководител Калинка Иванова.

След посрещане на училищното знаме и изслушване на химните на РБ и ЕС, тържественото изпращане продължи с предаване на  училищното знаме на новата знаменна група, избрана с решение на Педагогически съвет .

Директорът Цветан Терзиев се обърна към зрелостниците с думите: „Горди сме, че бяхте част от 109-годишната история на СУ „Васил Левски” –Крумовград“. Поздрави ги за техните успехи в учебната и спортно-туристическата дейност, като при всяка изява са доказвали, че са конкурентноспособни и можещи, силни и жизнени. Пожела им на добър час, успешна реализация и нека посрещат достойно и смело предизвикателствата на живота, да следват и изпълняват мечтите си и ги превръщат в реалност.

Директорът поздрави учителите  за доказания професионализъм,  благодари на родителите за тяхната отзивчивост, подкрепа, за избора на повереното му училище и за доверието към учителите и служителите в него.

Поздравителен адрес от името на Себихан Мехмед, кмет на Община Крумовград, поднесе нейнатазаместничка Неждие Акиф.

Директорът  връчи  грамоти и предметни награди на зрелостниците, завършили с отличен успех гимназиалната степен, както и за класиране на призови места в олимпиади, състезания и за активност в извънкласните дейности.

Силни и прочувствени бяха посланията на класните ръководители към зрелостниците.

От името на зрелостниците Радосвета Шопова  отправи сърдечни думи на благодарност към  учителите и топли думи към приятелите, с които се разделят, но със сигурност няма да забравят.

Випуск 2023година оставя стойностен спомен на родното училище- във фоайето на трети етаж ще бъде изрисуван лика на Васил Левски.

Последва прочувствено прощаване с училищното знаме.

С много смях и закачки, момичетата и момчетата от 12а,12б и 12е класове се разделиха със своите преподаватели и класни ръководители.

 

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *