Туристическият отряд получи на 24 май награда от кмета на Крумовград

Нов живот

Под звуците на фанфарния оркестър към ЦПЛР-ОДК започна тържеството за 24 май в Крумовград. Площадът се изпълни от деца, ученици, учители, просветни дейци, родители и граждани.

В шествието дотам се включиха деца и колективите на Детските градини „Митко Палаузов“, „Юри Гагарин“, Средно училище „Васил Левски“ и Професионална гимназия по транспорт „Хр. Смирненски“ Крумовград. От името на кмета на общината приветствие поднесе заместник кмета Неждие Акиф.

С парична награда бяха наградени петима ученици, които са завършили гимназиалната училищна степен с пълно отличие. С грамота и книга бяха наградени и още 25 ученици, които са заели първо място в областни състезания и олимпиади и участвали и достойно представили се на национални състезания и олимпиади.

Парична награда от името на кмета на общината получи туристическия отряд „Димитър Петков“ към СУ „Васил Левски“, който 17 години е абсолютен национален първенец в националния поход „По пътя на Ботевата чета“.

Групата „Танцово изкуство“ по НП „Заедно в изкуствата и спорта“ при СУ „Васил Левски“, която спечели почетна грамота и е носител на почетния знак „Балкан фолк“ и диплом за съществен принос при съхранение и развитие на българските традиционни народни изкуства също получи парична награда.

Отборът по шахмат, който ще представя общината и областта в националния кръг на ученическите състезания също беше награден с парична награда.

„Ротари клуб“ награди трима ученици, които са завършили гимназиална училищна степен с отличен успех.

Децата от детските градини, СУ „Васил Левски“ и ЦПЛР – ОДК Крумовград с много любов и трепет представиха литературно-музикална програма.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *