Празнуват обединението на Смолян с концерт на братя Аргирови На 17 юни гостуват и ансамблите „Тракия“ и „Родопа“

Празникът на обединения град Смолян ще бъде отбелязан в областния град в дните от 14 до 17 юни. През първите два дни (14 и 15 юни) от 20 часа ще паркинга на хотел „Смолян“ ще има автокино. Ще бъдат прожектирани два филма – „Игра на доверие“ и „Чалга“. На 16 юни във фоайето РДТ „Николай Хайтов“ легендарният радиоводещ Йордан Георгиев (Данчо Стълбицата) ще представи автобиографичната книга за Благовест и Светослав Аргирови „Гот е да сме двама“. На 17 юни от 19,30 часа на амфитеатъра на новия център ще има концерт-спектакъл на Братя Аргирови със специалното участие на дует „Мания“.

Празникът на обединения Смолян ще завърши на 17 юни от 20.00 часа с „Щрихи от България“ – концерт-спектакъл на фолклорните ансамбли „Тракия“ и „Родопа“.

Смолян отбелязва празника на обединения град от 2010 година. На 18 юни 1960 година е издаден указ 227 от Президиума на Народното събрание на НРБ, с който се сливат трите самостоятелни селища – Смолян, Райково и Устово в един град – тогава център на Смолянски окръг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *